Histeroscopia este o procedură minim invazivă ce permite vizualizarea in timp real a cavității uterine. Are avantajul că permite diagnosticul precis al afecțiunilor intrauterine și ,de multe ori, tratamentul corespunzător, fără ca funcțiile ori anatomia uterului să fie modificate. Intervenția necesită un timp scurt de spitalizare, care depinde mai degrabă de tipul anesteziei ce a fost necesară
.Histeroscopia vă poate fi de ajutor dacă suferiți de infertilitate, de sângerări uterine anormale, de polipi sau tumori intrauterine, retenție de placentă sau de DIU, anomalii anatomice ori sinechii intrauterine.
Histeroscopul poate ghida medicul și pentru efectuarea biopsiei de endometru. La cazurile cu infertilitate, histeroscopia poate fi asociată cu proceduri laparoscopice.
Preoperator, este necesar să comunicați medicului dacă suferiți de tulburări de coagulare și/sau urmați tratament cu anticoagulante, ca warfarină sau aspirină, dacă știți să aveți alergii la anumite medicamente, suferiți de boli cardiace sau respiratorii ori urmați vreun tratament cronic.
Este bine de știut că histeroscopia nu se practică la persoanele insărcinate și nici la cele care suferă de infectie pelvina sau de cancer de corp ori de col uterin.
Dacă împreună cu medicul dvs. ați ajuns la concluzia că histeroscopia este necesară pentru dvs., atunci trebuie să aveți in vedere că intervenția se practică în prima săptămână după terminarea menstruației. La persoanele aflate la menopauză, intervenția se poate practica oricând.
Este recomandat să discutați cu medicul dvs despre anestezia de care aveți nevoie pentru procedură: aceasta poate fi anestezie locală, regională sau generală, în funcție de tipul histeroscopiei și de patologia uterină existentă.
Histeroscopia poate avea o durată cuprinsă între 5 minute și o oră, însă ulterior pacienta are nevoie de câteva ore de supraveghere medicală, timp în care poate resimți crampe abdominale, însoțite de o scurgere vaginală sangvinolentă. Aceste simptome pot să persiste una- două zile sau pot să lipsească de la început. Este indicat ca la externare sa fiți însoțită și să nu conduceți dvs. mașina. Majoritatea pacientelor își reiau activitatea normală în ziua imediat următoare intervenției.
Dacă, după ce ați părăsit spitalul, apar dureri abdominale intense, febră și/sau sângerări uterine abundente trebuie să anunțați medicul imediat și să reveniți la controlul medical.
De asemenea, este util să discutați cu medicul dvs. orice situație care vă ingrijorează și să cereți toate informațiile legate de procedură sau de rezultatele testelor efectuate.
Va aduc mii de multumiri pentru histeroscopia reusita din 27.04.2016, pentru comunicare, pentru felul dvs.de a fi foarte apropiata de pacienti cat si pentru sprijinul acordat pe tot parcursul colaborarii noastre. Sunteti un om minunat cu multa experienta pe plan profesional si multumesc Bunului Dumnezeu ca am avut sansa sa va intalnesc! Mii de multumiri si pentru personalul clinicii Medas -Victoriei, sectia chirurgie care s-au implicat in aceasta operatie si s-au comportat exemplar. Va multumesc tururor si va doresc multa sanatate!