Despre mine

„Întâlnirea dintre două personalități este precum contactul dintre două substanțe chimice : dacă există vreo reacție, ambele se transformă ”    – Carl  Gustave  Jung                                                     

        thumbnail

Sunt medic primar Obstetrică-Ginecologie și am creat acest site cu scopul de a vă informa, astfel încât sa fiți mai bine pregătită pentru discutia medicală pe care o  vom avea in cabinet.

Comunicarea medic-pacient  este esențială pentru succesul terapeutic, de aceea voi incerca pe acest site sa abordez subiecte de interes medical pe care le puteți accesa vizitând arhiva lunară.

Sunt receptivă la orice fel de sugestii. Am ales o profesie medicală din dorința de a reda oamenilor sănătatea, prin urmare, punctul dvs de vedere este foarte important pentru mine. Mesajele mi le puteti trimite pe mail, la adresa   ram_d_ona@yahoo.com, iar eu voi reveni cu răspunsul în cel mai scurt timp posibil.

Profesez cu drag partea obstetricală a meseriei mele și mă simt privilegiată să iau parte la unul dintre cele mai frumoase momente din existența umană: nașterea copilului.

Și  afecțiunile ginecologice, in special cele din zona infertilitatii de cuplu,  reprezintă o provocare pentru mine. Fiecare reușită terapeutică mă motivează in plus.

Menționez ca sunt o persoană deosebit de ambițioasă și imi canalizez toată energia pentru scopul țintit. Sunt conștientă de riscurile meseriei pe care mi-am ales-o și de aceea vreau sa o practic cu maximă acuratețe. Totodată, imi doresc sa întrețin aspectul nobil al profesiei mele, pentru a mă apropia de modelul pe care mi l-am ales atunci când am pornit pe acest drum !

Pentru aceasta am urmat cursurile facultății de Medicină Generală la UMF Carol Davila, obținând Diploma de Licență în 2005.

In anul 2006 am susținut examenul national de rezidențiat, un examen teribil de greu,  la care am obținut un rezultat foarte bun si care  imi permitea  sa-mi aleg  practic orice specialitate.  Am decis atunci sa devin medicul care însoțeste ființa umană la începuturile existentei sale, implicandu-ma activ, alături de părinți, in toate procesele de transformare materno-fetala ce culmineaza cu nasterea bebelusului! Am ales deci sa ma specializez in Obstetrică Ginecologie, o ramura a medicinii umane plină de satisfacții si momente frumoase, de neuitat!

Pregatirea în rezidențiat am realizat-o in centrul universitar Bucuresti, iar pe durata rezidențiatului am avut ocazia sa lucrez cu buni profesionisti ai specialitații mele, desfășurand numeroase activități medico-chirurgicale, dar si participand la congrese si seminarii naționale și internaționale. Încă din primii ani de rezidențiat am avut ocazia de a ma ocupa de cazurile proprii, astfel încât am avut  multiple posibilitați de a-mi pune in practică și de a-mi perfecționa cunoștințele medicale și abilitățile chirurgicale.

Am obținut, prin examen național, Certificatul de Medic Specialist Obstetrică-Ginecologie în martie 2012, iar ulterior,  competențele de:  ecografie obstetricală și ginecologică,  colposcopie, histeroscopie, chirurgie laparoscopica ginecologica și  medicina materno-fetala,  precum si gradul de Medic Primar Obstetrica GInecologie. In paralel cu parcurgerea acestor etape de pregatire, mi-am dorit in permanenta sa tin pasul cu colegii din centrele medicale de renume din lume, participand impreuna cu acestia la numeroase cursuri  si evenimente din cadrul programului de Educatie Medicala Continua.

Trebuie sa subliniez insa ca cele mai importante calificări le obțin in viața de zi cu zi, cu fiecare pacientă in parte !

 

Afilieri:

Membru  ESHRE ( European Society of Human Reproduction and Embryology), id E-21-01573

Membru ASRM ( American Society for Reproductive Medicine)

Membru FMF ( Fetal Medicine Foundation), id 142043

Membru  ISOUG (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology ), id 54924

Membru SRCMIG ( Societatea Romana de Chirurgie Mimim Invaziva in Ginecologie)

Membru SOGR  ( Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie)

 

 

8 comentarii la “Despre mine

  1. Felicitari si mult succes in cariera! Am trecut prin experienta a doua nasteri naturale si pot confirma ca atunci cand ai alaturi de tine persoane dedicate meseriei lor, care isi desfasoara profesia cu daruire, mama simte acest lucru. Fiecare sarcina e diferita si sunt emotii intotdeauna dar sa stii ca te poti baza pe cadre medicale bine pregatite si care fac cu drag ceea ce fac, te incurajeaza pe tot parcursul sarcinii si mai ales in momentele intense ale travaliului si nasterii. Avem nevoie de specialisti cu daruire si ma bucur sa stiu ca exista si ca sunt aici, in Romania!

  2. Buna Ramona, vroiam numai sa te felicit pt.tot ceea ce ai realizat pana acum si sa ti doresc cu mult drag, succes in continuare! Te imbratisez . Iulia

  3. Nu merg de mult timp la dvs,dar doua sedinte au fost de ajuns pentru a citi in ochii dvs. Va multumesc pentru grija cu care imi vorbiti,sunt convinsa ca la fel vorbiti tuturor,pentru calmitatea dvs,si mai ales Ii multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a adus in cale un asa medic! Succes in tot ce faceti,multa sanantate va doresc si toate cele trebuincioase sufletului! Fiti binecuvantata!

  4. Un om exceptional si medic determinat. Merg la dansa de 2 ani, m-a ajutat sa-mi rezolv probleme vechi de sanatate si mi-a urmarit o sarcina cu probleme. Mii de multumiri!

  5. Astazi am avut sansa sa intalnesc un om si un medic minunat! Dupa experienta trista cu doi medici care m-au facut sa cred, ba ca sarcina este oprita din evolutie, ba ca este posibil sa fie sarcina molara, dar mai putin o sarcina normala, am avut norocul sa va intalnesc si sa imi confirmati ca sarcina exista si sa imi redati cel mai pozitiv sentiment.Desi a fost prima intalnire, am sa va recomand cu drag si am toata increderea in dumneavoastra ca veti face doar bine in tot ce veti face.Va multumesc din toata inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>